Очистете черния дроб пролетно и се радвайте на здраве

След сторилата ни се сякаш години, а не месеци, зима, сега отново можем да се порадваме на топлото слънчице. Но преминавайки от един сезон в друг, ние трябва да помогнем на тялото си по-лесно да премине през стреса от смяната. Защото на нас може да ни е много добре да се препичаме, но за някои органи, като черния дроб, а и като цяло организма ни, са се натрупали шлаки и токсини и трябва те да бъдат изхвърлени. Затова с идването на пролетта, направете и пролетно почистване на най-големия си филтър в организма – черния дроб.

Многократно го провокирахте с тежки и мазни храни и многобройни празнични наздравици, без да имате възможност да го зарадваме с пресни плодове и зеленчуци. Затова сега сте длъжни да му окажете необходимото внимание, ако не искате да усетите последиците от гнева му.

Как да стане това?

Технологията не е нито сложна, нито има нужда да ходите на лекар или пък да лежите в лечебно заведение. Трябва ви само малко повечко самодисциплина и отново ще сте като нови.

– Пийте чиста вода, като на една чаша добавите половин лимон. Лимонът стимулира черния дроб да изхвърли токсините, натрупани през зимата, а водата ще ги изведе от организма.

– Яжте чесън и лук. Това няма да се хареса особено на околните, но черният ви дроб ще остане изключително доволен. Лукът и чесънът съдържат растителни хранителни вещества, които разграждат мазнините и отлаганията им в организма.

– Пийте чай от магарешки бодил или екстракт от него. Магарешкият бодил съдържа веществото силимарин, което не само предпазва черния дроб от отровите, но и предотвратява разрушаването на антиоксиданта глютатион, който помага за извеждането им от организма.

– В никакъв случай не забравяйте плодове и зеленчуците, като превес нека вземат тези със съдържание на витамин С: броколи, чушки, карфиол, лимон, зеле, спанак, грах, магданоз и др. Колкото повече, толкова по-добре. Хапвайте ги по възможност в суров вид.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

– Вълшебно действие имат листата от глухарче. Естествено, не бива да ги берете в градския парк, но е грехота да ги подминете на вилата или на някоя чиста поляна. Изключително полезни са и на чай, и на салата или сок.

– Сокът от цвекло и моркови ще възроди черния ви дроб. Гледайте и на трапезата ви винаги да има поне един от двата зеленчука.

– Но от всички хранителни продукти най-благотворно влияе на черния дроб медът. Само трябва да е истински и да го хапвате по една чаена лъжичка 30 минути преди ядене.

– Забравете за пърженето като начин на готвене. Ориентирайте се към печенето и приготвянето на продуктите на пара.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *