Ароматерапия против ежемесечните женски неразположения

Все повече в нашето ежедневие навлиза ароматерапията, която се характеризира с лечебната сила на различните видове етерични масла – от цветя, плодове, кора на дървета и корени. Използваме ги, за да облекчим стреса, да успокоим нервната система, да релаксираме. Ароматите помагат по един своеобразен начин да се върнем в скъпи спомени. Те могат дори да променят химичните вещества в мозъка, които отговарят за менструалните болки.

Като цяло ароматерапията, като всички натурални лечение, е едно добре познато забравено старо лечение. Още преди хиляди години, жените например са използвали маслата, за да се почувстват по-добре в „онези дни“. Древен Китай, Египет и Индия отдавна познават силата на натуралните масла, извлечени от различни растения.

Най-новите проучвания дават надежда на жените с тежък цикъл, че менструланите им болки могат да бъдат облекчени с натурални средства.

Как да използвате ароматерапията?

Добавете 6 капки лавандулово масло и по 3 капки от масло от роза и градински чай към 4 супени лъжици бадемово масло. Помолете партньора си или приятелка да втрие нежно маслата или вие самата си направете лек масаж на корема и вдишайте дълбоко.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ароматерапия против ежемесечните женски неразположения

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *