Храни пазят от вредните слънчеви лъчи

Макар много хора да не го правят, известно е, че слънцезащитни средства трябва да се използват и през зимата. Но вместо да се клепате с всевъзможни мазила, по-добре би било да наблегнете на определени видове храни, които може да са ценен помощник в борбата с вредните слънчеви лъчи.

Броколито и цветното зеле са много добър източник на редица витамини и антиоксиданти, които повишават способността на кожата да се защитава от слънчевите лъчи. В състава на пъпеша пък има много бета-каротин, който е доказал ефективността си срещу увреждания на кожата и при нейното възстановяване.

Сладко изкушение и много добро профилактично средство срещу вредните лъчения, тъмният шоколад навлиза все повече заради своите доказани здравословни ползи. Какаото понижава чувствителността на кожата към слънцето. Затова най-полезен е тъмният шоколад с високо съдържание на какао.

Омега-3 мастните киселини, на които са богати някои видове риба, предотвратяват изгарянията, а белтъчините, също приоритет на морските обитатели, помагат за по-бързото възстановяване на повредените клетки на кожата.

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *