Алкохолът, предизвикващ най-тежък махмурлик

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е страдал от някаква форма на махмурлук след събиране вечер с приятели. После дълго време вероятно не ви се иска да докосвате чаша. Или не толкова дълго. До следващия път, когато стане подобно събиране. Имайте предвид, че алкохолът, е нещо, с което не трябва да се злоупотребява, а също така е важно и как се пие, какво се пие и с какво се пие. Затова се запознайте с напитките, които могат да имат тежки последици за вашата глава и вашата работоспособност на следващата сутрин.

Вино
Да се напиеш с вино и то сладко, е едно от най-непростимите неща, ако на следващия ден си на работа. Заради високото съдържание на захар в някои видове вина, задължително на другата сутрин ви очаква тежко главоболие. Да не говорим, че дори не се усещате кога ви е „отрязало“ виното, именно заради захарта. И все пак, в умерени количества, виното е истински еликсир за здравето и за душата.
Шампанско
На същия принцип като виното, сладкото газирано шампанско, изпито в големи количества, има кофти последствия на следващия ден.

Бренди /Ром/
Друг алкохол богат на захар и с тежки сутрешни последствия. Ако прекалите с тази напитка, ви очаква тежък махмурлук на следващия ден.
Сладки коктейли 
Коктейли като „Long Island Ice Tea“, „Mudslides“ и „White Russians“ може да „влизат“ лесно, но се лекуват трудно. Колкото повече ликьори, смесени с твърд алкохол има, толкова по-зле ще се чувствате след това.
Смесването 
Всички знаем, че различни видове алкохол не се смесват. Само, че колко от нас го спазват? Все пак запомнете, и нека ви стане правило, ако на следващия ден искате да сте с бистра глава, а не като с минал влак през нея – на вечер се пие само една марка, един вид алкохол.
Некачествен алкохол
Българинът винаги гледа да мине тънко и евтино. Но това по отношение на напитките и храните, които приемаме, винаги на следващия ден ни излиза златно.
Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *