Продължителното гледане на телевизия разболява

Гледането на телевизия повече от 2 часа на ден може да доведе до ранна смърт, предупреждават специалистите

Те са установили, че гледането на телевизия повече от 2 часа на ден води до 20% по-висок риск

гледане на телевизия

Не прекалявайте с гледането на телевизия

от развитие на диабет тип 2, 15% повишаване на риска от сърдечно-съдови заболявания и до 13% по-висока смъртност.

Според д-р Андрес Гронтвед от университета в Южна Дания и д-р Гранк Ху от Харвардското училище по публично здраве липсата на упражнения и яденето на нездравословна храна, докато седим пред телевизора, увеличава многократно риска.

Техните открития, публикувани в списанието на Американската медицинска асоциация, обхващат анализ на девет проучвания и включват около 235 000 души.

Учените изчисляват, че в САЩ за всеки два часа телевизия дневно допълнително 178 души от 100 000 рискови заболяват от диабет тип 2, 38 – от фатални сърдечни заболявания, и има 104 случаи на „смърт поради друга причина“.

Според Морийн Таблот от Британската фондация за сърцето това изследване дава допълнителна тежест на съществуващите вече доказателства, че заседналият начин на живот, като например гледане на телевизия, може да повиши риска от диабет тип 2, заболявания на сърцето и кръвообращението.

Специалистите препоръчват умерено седене пред телевизора, прекарване повече време навън и редовни упражнения (поне 30 минути) най-малко 5 дни в седмицата.

Из в. „Лечител“Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *