Виновник за високото кръвно се оказва вирус

Виновник за високото кръвно се оказва вирус
Оценете статията

Според последното проучване на китайски лекари, причината поради която получаваме високо кръвно налягане се крие в един широко разпространен вирус.

Според екипа, за първи път се намира връзка между човешкия цитомегаловирус и най-разпространената форма на хипертензия – високото артериално налягане. Самият виновник-вирус е от рода на така познатите ни и досадни херпесни вируси, които носят голяма част от човечеството. Обикновено инфектирането с вируса и носителството му остава незабелязано. В редки случаи заразеният може да прояви симптоми, подобни на грип.

Цитомегаловирусът обикновено „спи“ в организма на носителя. В състояния на изтощение обаче, при заболяване, стрес, спад на имунна система, се активира и може да нанесе сериозни поражения в податливия организъм – да порази основни органи като черен дроб, далак, надбъбречни жлези, урогенитален тракт.

Особено опасно е заразяването с вируса по време на бременност, тъй като има увреждащо плода действие. Инфекцията с този херпесен вирус може да доведе до усложнения като пневмонии, артрити, енцефалит и др. Случва се инфекцията да протича с лека форма на хепатит.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Виновник за високото кръвно се оказва вирус

  1. Направо се оливате!!!
    Медицината на Рокфелер печели пари единствено и само със страх имзатова се говори непрекъснато за вируси, бактерии, които ние не виждаме, но ни се внушава, че ги има!!!Ч
    Високото кръвно се причинява от притиснат нерв на гръбначния стълб, нека не греша, но мисля втория от гръдната област. И високото и ниското кръвно, причината е една, причиснати нерви на гръбначния стълб!!!!!
    Направете си една гимнастика, елементарна за тази област и ще видите, колко сте схванати там, когато имате проблем с кръвното. Някой да ви направи масаж, раздвижване и крй на кръвното

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *