Две в едно или как да се справим с летните жеги бременни

Повишат ли се температурите през лятото и автоматично се повишава и нашето желание за слънце, летен бриз край морето, разходка сред природата или изобщо като цяло откъсване от сивото и задушно ежедневие в града. Това особено важи за жените, които през лятото са бременни. Не бива да забравяме обаче, че главната характеристика на топлите летни дни е именно, че са топли и горещи. Затова, особено през периода на нашата бременност трябва да сме много внимателни за излагане на слъцето. Грижете се за тялото и организма си, защото по този начин се грижите и за бебето си.

Лятото е времето на най-силната слънчева активност и това може да се окаже стимулатор на различни нежелани процеси. Колкото и дълго да сте чакали почивката в екзотични страни като Египет, Турция, Гърция и други подобни топли дестинации, ще трябва да я отложите, тъй като повече ползи за бебето, а и за вас, би ви донесла една спокойна почивка в нашия си климатичен пояс, та дори да е само на село.

У много жени по време на бременността се появява меланинова хиперпигментация, представляваща тъмни петна по кожата на лицето и тялото, които трудно могат да бъдат премахнати по-късно. Тези бременни категорично трябва да избягват преките слънчеви лъчи!

Топлината и слънцето силно изсушават кожата и е нужно бременните да обърнат особено внимание на проблемните зони, където могат да се получат стрий. За да се избегне появата им, гърдите и коремът следва редовно да се масажират с подходящи кремове и лосиони.

Хормоналното преустройство на организма и усиленият обмен на веществата при бременността увеличават потенето и го превръщат в сериозен проблем. Затова бъдещите майки трябва да поддържат стриктно чистотата на тялото си и непрекъснато да ползват подходящ дезодорант, желателно без съдържание на спирт и други дразнещи вещества.

Демир бозан билки за бъбреци

Не забравяйте и различните разхладителни напитки, които няма да позволят на организма ви да прегрее. Приемайте много минерална вода, негазирани напитки, фрешове, чайове. Те трябва да са поне литър и половина, два на ден. Правилото за горещините е: повече течности, по-малко калорична храна. Така организмът няма да хаби излишни сили за храносмилане, при което се отделя и допълнителна топлинна енергия, която може да доведе до прегряване. А това всъщност важи за всички, не само за бъдещите майки.

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *