Защо хомеопатичното интервю не е преглед?

Свикнали сме, когато отидем на лекар да изложим симптомите на болестта си и да получим рецепта с хапчетата, които ще ни помогнат да се почувстваме по-добре. Но ако сте решили да се обърнете към алтернативната медицина в лицето на хомеопатията, то вероятно ще ви стане чудно, защо лекаря-хомеопат не ви пита за настоящите симптоми,  а за това какво обичате да ядете, спокойни или нервни сте и др. Истината е, че при хомеопата няма преглед, а интервю. Тъй като хомеопатията разглежда човека като едно цяло, процесите и неговите мисли, навици и предпочитания, ако щете, които влияят на здравословното състояние, е много важно те да бъдат известни. Ето защо преди да идете на хомеопат, трябва да проучите занимаващите се с това. Именно доверието е основната движеща сила в общуването между хомеопата и пациента. Защо е толкова важно да се харесате с вашия лекар? По аналогия на психотерапията – общуването по време на хомеопатичното интервю е висша форма на обективен самоанализ. Накратко, трябва да имате сили да се надсмеете над себе си…
Какво общо има това с физическото страдание на пациента?
Целта на хомеопатичното интервю е да се стигне до правилната и точна представа за съвкупността от симптомите, които са от значение за пациента на всичките три нива на неговата същност – умствено, физическо и емоционално. Те са разглеждат като динамична характеристика на личността. Хомеопатът не просто механично събира симптоми и емоционални състояния, които да анализира с компютър. Той гради жив образ за страдащия, като неговата роля е да го окуражава да даде външна изява и на най-интимните си мисли, които могат да са в основата на редица психологически и физиологични състояния.
Веднъж открил връзката с настоящето заболяване, той или тя ще може да назначи нужното лечение, с хомеопатични лекарства, които са естествени и които не изсмукват силата от организма, а го подсилват. За разлика от антибиотика например, едно хомеопатично лекарство подсилва имунитета и няма нужда да пиете наред с него и витамини. То ви дава всичко необходимо, за да се излекувате и да сте тонизирани. И преди всичко – премахва истинската причина за страданието, а не я подтиска, както правят синтетичните лекарства.
Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *