Черният пипер помага за изгаряне на мазнините

Изгорете мазнините с черен пипер

Предварителни изследвания на учени от университета „Сейонг“ в Сеул, Корея, са установили, че

Черен пипер

Черен пипер

пиперинът, вещество в черния пипер, което предизвиква кихане, подпомага изгарянето на мазните и поддържането на здравословно телесно тегло.
Ако тези ефекти бъдат потвърдени и от други изследвания, черният пипер може да се превърне в атрактивна природна алтернатива за лечение на свързаните с наднорменото тегло заболявания като например затлъстяването.
Данните от текущото проучване, публикувани в Journal of Agricultural and Food Chemistry, са показали, че пиперинът „бори“ мазнините чрез блокиране образуването на нови мастни клетки.
Според изследователите ползите от употребата на черния пипер и самото растение са познати от хилядолетия и широко използвани в източната медицина за различни заболявания като например холера, диария и други стомашно-чревни заболявания. Въпреки това за действието и ползите от черния пипер се знае сравнително малко.
За целта на изследването учените анализират ефекта на пиперина върху генната експресия на мастните тъкани в лабораторни и компютърни модели. Резултатите са показали, че пиперинът повлиява върху гени, отговорни за образуването на нови мастни клетки. Това от своя страна задейства верижна реакция, благодарение на която се поддържа контрол върху натрупването на мазнините.
Учените заключават, че черният пипер може да бъде използван в борбата със свързаните със затлъстяването заболявания.

Из в. „Лечител“Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Черният пипер помага за изгаряне на мазнините

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *