Вижте 3 от най-неочакваните причинители на главоболие (продължение)

Главоболието може да бъде причинено от много дразнители, за които дори и не подозирате

 

 

главоболие

Главоболието може да е доста неприятно и освен, че ще ви донесе неприятно усещане, то често е и причина за невъзможност да свършите работата си

Главоболието може да е доста неприятно и освен, че ще ви донесе неприятно усещане, то често е и причина за невъзможност да свършите работата си. В повечето случаи главоболието идва неочаквано. Вижте едни от скритите причинители на неприятните болки, както и как да се справим с тях.

Главоболие от будилника

Симптоми: мъчителна болка, която започва в зоната около очите и се разпространява към слепоочията и бузите. Трае от 30 минути до четири часа.
„Будилниковото главоболие” е още известно като „самоубийствено главоболие”. Тези главоболия могат да се появят на куп и да продължат дълго време (месец или повече), появявайки се по едно и също време всеки ден.
Болката се смята, че се задейства от аномалии в хипоталамуса – област от мозъка, която координира освобождаването на различни хормони и химикали.
Лечение: вашият лекар може да ви предпише превантивни лекарства, като, например, суматриптан, който се инжектира и помага за свиване на кръвоносните съдове.
Ако „атаките” се появяват без предупреждение, можете и да вземете стероида преднизолон всеки ден в продължение на една седмица, което също ще помогне за свиването на кръвоносните съдове.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *