Вижте кое е „растението на безсмъртието“!

Вижте чудесата, на които е способно, едно от най-популярните и полезни растения, с които ни е дарила природата

алое вера

Алоето е още известно като „растение на безсмъртието”

Алое вера е едно от най-популярните и полезни растения, с които ни е дарила природата. Лечебните свойства на растението са световно популярни и въпреки че е подлагано на много критики, алоето се прилага при множество здравни и козметични проблеми. Растението се използва от хората от повече 5000 години. Алоето е още известно като: „растение на безсмъртието”, „лек от природата”, „мълчаливият лечител” и много други.
Алоето притежава противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства. То съдържа 20 минерала, 18 аминокиселини и 12 витамина. Източникът на всичките му полезни свойства са листата, които „захранват“ и цялото растение. Ако откъснете един стрък от почвата, той може да живее няколко месеца, захранвайки се само от листата си, които са нещо като негов резервоар.

Алое вера може да се приема вътрешно или външно

Външно растението се прилага при кожни раздразнения, инфекции, изгаряния и екземи. Можете да прибавите екстракт от алое към вашия ежедневен крем и още в първите дни ще усетите омекотяващото и регенериращото действие на растението. То също така забавя симптомите на стареене и е успешен лек срещу акне. Известната прелъстителка и красавица Клеопатра е използвала алое, за да поддържа опасния си чар.
Вътрешното приемане на алое не е толкова разпространено, но е силно ефикасно. Ако обелите кората на алоето, ще видите, че под нея има гелообразна консистенция, която бързо се втечнява. Тя може да се смеси със сок или мляко и да се изпие. Вкусът не е толкова силен, но се усеща. Ако не ви се понрави този вариант, може да си закупите от търговската мрежа капсули или чай от алое вера. Естествено, специалистите препоръчват да пробвате с натуралния вариант.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *