ИЗПИТАНО! Лесен начин да се предпазите от ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО!

Хранителните навици са от значение

предпазване затлъстяване

Редовната закуска предпазва от затлъстяване

След 5-годишно изследване американски експерти успяха да докажат и научно, това, което ни се повтаря от деца – липсата на закуска сутрин, води до затлъстяване.
Много от съвременните диети, които са насечени към намаляване на теглото, са направени така, че денят винаги да започва с празен стомах. Това обаче не само, че не помага, ами е и вредно за здравето. Когато човек започне деня си гладен или само с „лека” закуска, обмяната на веществата в организма се забавя. Освен това, заради чувството на глад, човек става разсеян, невнимателен и раздразнителен, което повишава нивата на стреса, а с тях се увеличава и желанието на организма ни да трупа килограми. Резултатите от най-новите изследвания също така показват, че хората, които не закусват сутрин, са с по-ниски нива на кръвна захар.
Затова експертите съветват сутрешната закуска да е богата и пълноценна. По този начин ще можете и по-лесно да контролирате апетита си през деня. Идеалното време за закуска е между 7 и 9 часа. Диетолозите препоръчват в състава на закуската да се включва обилно количество белтъчини като: риба, месо, сирене, извара и яйца. Продуктите, които са богати на белтъчини, бързо утоляват глада и дълго запазват усещането за ситост.

бутон за сайт

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *