САЩ ПРИЗНА! Пилешкото месо причинява РАК! Вижте КАК?

След години на укриване, Агенцията по храните и лекарствата в Америка (FDA) призна истината

рак-пиле

Всички си хапваме Chicken McArsenic

Всеки е чувал конспиративната теория, че месото, което ядем, всъщност не е толкова „органично“ и здравословно. Най-накрая, след години на укриване и заобикаляне на истината, Агенцията по храните и лекарствата в Америка (FDA) призна, че пилешкото месо в САЩ съдържа опасното и причиняващо рак вещество арсен. Във високи дози арсенът е смъртоносен. А ние го ядем в продължение на повече от 60 години. И така, въпросът за 1 милион долара е: Защо и от къде идва този арсен в месото, което ядем?
Оказва се, че той се дава пилетата във фермите. Този факт беше съобщен на масовия потребител отдавна, но Агенцията по храните и лекарствата отказваше да признае, че химикалът не се изхвърля с изпражненията на птиците, а остава в месото им. Тази теория, че месото е чисто, се подкрепяше от FDA и, естествено, птицевъдите в продължение на повече от половин век. Тъжният факт обаче е, че арсенът се прехвърля в месото, а от него – и в нас.
Но защо им е на птицевъдите да тровят пилетата? Тази „практика” се прави, естествено, за повече пари и заради масовото производство. Давайки им арсен, птиците се развиват по-бързо и стават по-големи за по-кратко време. Тъжната истина на пазара и икономиката е, че в крайна сметка това е крайната цел – повече печалба, за по-малко време и с по-малко усилия и ресурси.
Другата „полза“ от даването на арсен на пилетата е, че той помага за контролирането на чревно заболяване, което се казва кокцидиоза.
Но конспиративната теория не свършва до тук. Името на компанията, която е виновна за даването на арсен на пилетата, е Roxarsone. Но Roxarsone всъщност е дъщерно дружество на Pfizer. И ако това не ви говори нищо, ще напомним, че същата фирма (Pfizer) прави ваксини за деца и за различни видове болести. Сега Roxarsone ще изтегли от пазара на арсеновите пилета, но само в САЩ. От компанията са заявили, че няма да изтеглят своите продукти от другите държави, освен, ако от регулаторните органи в отделните страни не ги принудят да направят това.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “САЩ ПРИЗНА! Пилешкото месо причинява РАК! Вижте КАК?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *