4 домашни рецепти, за да сте по-красиви

Вижте няколко прости народни рецепти, които ще помогнат на кожата на всяка жена

красива-рецепти

През зимата, дори кожата на младите момичета се изтощава и загрубява

През зимата, дори кожата на младите момичета се изтощава и загрубява. Следват няколко народни рецепти, които ще помогнат на всяка жена.

– Нарежете наситно една прясна краставица, сложете я в бутилка и я залейте с вода. Оставете я на слънце две седмици. След това леко намокрете една ленена салфетка и изтривайте с нея лицето си сутрин и вечер. След няколко дни ще забележите, че кожата ви е станала гладка, нежна и румена.
– Един жълтък се смесва с чаена лъжичка мед и същото количество глицерин. Разтрива се. Прави се маска на лицето за един-два часа. После леко се измива с вода. Лицето придобива свежест, бръчките се заглаждат. Останалата смес приберете на хладно място. Правете маската два-три пъти седмично.
– През пролетта отделяйте повече внимание на лицето си, не пестете сметана, мляко, масло за втриване в кожата. Когато готвите, намажете страните, челото, носа, брадичката с парченце картоф, цвекло, краставица. След зимата и пролетта е необходимо подхранване на кожата.
– Направете смес от една част водка с четири части сок от лук и шест части отвара от коренчета на праворогчесто лютиче. Тази смес се втрива в корените на косата. След процедурата тя расте по-добре и придобива блясък. Препоръчва се косата да се мие с разбит жълтък на яйце, разредено с малко вода.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *