Билки се борят с менопаузата

Билки помагат за намаляване симптомите на менопаузата

Не винаги цикълът ни е редовен. Влияе се от много фактори, спирането му също зависи от много причини. Понякога е следствие на операции, проблеми на детеродните органи и други.

Много жени се питат как ще разберат,че е настъпила менопаузата. Отговорът е, когато 12 месеца не са имали „лоши дни“.

Нормално, би трябвало  да настъпи между 45 и 55 години.

Комбинацията на някои билки може да помогне като успокои  нервността и  безпричинната тревожност в този период, като подобри работата на сърцето, спомогне за подобряване на обмяната на веществата и намали теглото.

С навлизането в менопаузата, жените започват да се оплакват от появата на топли вълни, изпотяване, проблеми с нервната система и други.

Дамите се сблъскват и с намаляване на костната плътност, еластичността на кожата, често уриниране.  Рискът от сърдечносъдови болести нараства значително.

Един от най-сериозните проблеми, с които се сблъскват жените в менопауза са свързани с нервната система. Появяват се оплаквания от безсъние, раздразнителност, както и тревожност. За тези симптоми се препоръчват корени от валериан. Тяхното действие е успокояващо.

Препоръчва се също и приема на пасифлора и хмел. Не трябва да се забравя,че комбинацията им с алкохол или приспивателни е строго забранена.При посещение на лекар, било то и стоматолог също трябва да съобщим приема си на успокоителното. Пасивността може да доведе до сериозни здравословни проблеми. При по-слаба нервна система или заболявания, смесването на упойка с успокоителни може да има летален край.

“Фигурин

При навлизането в климакс се препоръчва и приемането на соеви продукти.  Смята се,че протеините, които се съдържат от тях ни предпазват от високо кръвно налягане, затлъстяване  и сърдечно-съдови заболявания.Червената детелина е също много полезна в този период.  След изследване, учени от Амстердам, са установили, че тя намалява горещите вълни, спомага за добрата еластичност на главните артерии, нормализира нивото на холестерол и минералното съдържание на костната система.

Не си сама!

Не забравяйте да си почивате и да отделяте време за себе си, мили дами! Чаят и хубавата музика действат също релаксиращо и ободряващо.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *