ШОК! Ще ги познаете ли? Вижте снимки на хора преди и след наркотиците

ШОК! Ще ги познаете ли? Вижте снимки на хора преди и след наркотиците
Оценете статията

Кампания „Лица на амфетамините“ се радва на голям успех

Има много организации, които се борят с разпространението на амфети. Основната им цел е да информират хората, още от най-ранна възраст, за негативните последици от консумацията им. Дългите лекции не са толкова успешни и в много страни пристрастяването става на невръстна възраст.

Затова служители на реда решават да събират снимки на зависими лица и да ги разпространяват. Те се показват и по време на беседи за вредата от употреба на наркотици . Хора с опадали коси, зъби и нокти, с набръчкана кожа още в пубертета шокира и определено въздейства на младото поколение.

Идеята е на служители на реда от Мълтнома,САЩ. Тяхната кампания е под мотото „Лица на метамфетамините“.

Метамфетамините, наричани още „спийд“ (комбинация на амфетамин и хероин) са предпочитани опиати, дори и в България. За кратко те възбуждат нервната система. Използвани са от хора на всякаква възраст- жени, които се грижат за децата си, ходят на работа, така и от младежи, които търсят силни усещания или мислят,че няма да се справят с трудностите в ежедневието.

Амфетите  водят до бързо пристрастяване, временната енергичност бързо се превръща в отпадналост. Дългото приемане изисква периодично увеличаване на дозата и „аз искам“ се превръща „ме мога без“.

Много хора прибягват към този вид опиати заради кратковременната повишена концентрация, потискане на умората. Амфетите дори помагат за по-голяма ефективност в ежедневието, но само в краткосрочен план. В дългосрочен план  спийда повишава чувството на безпокойство, агресивност, дори параноя. Води до драстична загуба на тегло и физическо изтощение. Ноктите и зъбите започват да се чупят, почти спираме приема на храна. Увеличава се и риска от сърдено-съдови заболявания.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *