Медицинско чудо! Лекари отказват да признаят съществуваща болест

 Над 15 000 болни, лекарите отказват да признаят съществуването на болестта

Макар големия напредък на медицината и всекидневните открития все още нямаме лек за всичко, а и има много нови болести . Една от тях е моргелоновата.

Наречена синдром на Моргел или „Необяснима паразинтоза“, тя се разпространява все повече.  Симптомите са чувство, че нещо лази под и над кожата ни, поява на язви и разноцветни нишки, които излизат от тях.

Сърбежът бързо се превръща в остра болка,а разчесвайки мястото се отварят дълбоки рани. Някои пациенти се оплакват  от болки в мускулите и се стига до парализа.

други- до обезобразяване, вследствие на чесането. Наблюдава се и отпадналост, загуба на паметта, необясними промени в настроението.

Оказва се,че макар все още да не е официално призната като болест, симптомите са познати още през 1690година от мониграфията „Писмо до приятел“, на Томас Брауни.

Американският пътешественик описва визитата си във Франция и феномена, на който става свидетел. Малки момченца,още не навлезли в пубертета, се оплакват, че насекоми постоянно лазят гърба им. В действителност няма такива.

Налице са само много твърди тъмни косми, нещо крайно необяснимо за тяхната възраст. Местните наричали това състояние „моргелон“. От там идва и наименованието в днешно време, въпреки че, описаните тогава симптоми не са напълно идентични с днешните.

В съвременния свят гласност се дава през 2001 година.  През 2004г се открива и клиника за изследвания и фондация за хора с такива оплаквания. Създателката й се казва Лейтао.

Малкото й момче започва да се оплаква, че има усещане сякаш го лазят животинки. В същото време по устните му започват да излизат язвички. Майката на Дрю е завършила микробиология и се е заема да изследва случващото се със сина й в домашни условия.  Резултатите били на лице- причинителите на язвите са влакънца, с най-различни цветове (червени, сини, червени).

Демир бозан билки за бъбреци

След откритието, жената решава да се консултира със специалисти за диагнозата и последващо лечение, но всички отказали , защото според тях не става дума за заболяване.

Те дори не вярват в оплакванията за ужасен сърбеж. Жената решава да създаде сайт с тайната надежда,че поне някой ще й обърне внимание и ще помогне на малкия Дрю. Вместо това всеки ден тя чете нови и нови писма от хора потърпевши или близки на такива със същите оплаквания- сърбеж, язви, цветни нишки.

За болестта говорят и известни личности като музикантката Джони Мичъл. Тя обявява публично страданието си, за да окуражи другите. Пред „Лос Анджелис таймс“ тя казва: „Имам странно заболяване, което е сякаш дошло от Космоса… Разноцветни влакна излизат от кожата ми. Никой не може да разбере дали произходът им… Аз имам воля за живот.“

Ако потърсят лекарска помощ, хората получават обяснението, че това е добре известно разстройство на психиката, при което болният е убеден, че неприятните усещания са предизвикани от наличието на паразити.

Днес все още много лекари не признават за съществуване на болестта. Много от обясненията са свързани с препратки към други болести. Една от тях е лаймската. За сега това си остава само хипотеза.

Според някои в основата на всичко стои „агробактерия“, която създава дискомфорт у хората. В растенията тя води до злокачествени образувания чрез имплициране на целулозни фибри.

Кой е прав? Засега не се знае, но изследванията продължават.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *