Как да се преборим с махмурлука?

Вижте най-изпитаните начини, които специалистите съветват, с които можете да се справите с неприятното главоболие след тежка нощ

махмурлук

Една от основните причини за главоболието по начало е обезводняването

На сутринта

Най-трудната част, след тежка вечер, е събуждането на следващата сутрин. Според експертите, най-добрият начин да се справите с главоболието е като изпиете една чаша силно кафе и аспирин. Всички останали алтернативни методи са неефикасни, твърдят те. Дори така любимият на българина зелев сок, също няма решаващата сила на комбинацията от кафе с аспирин.
Ефективността на кафето и аспирина се дължи съответно на кофеина и противовъзпалителните съставки, които реагират с етанола в алкохола и по този начин му противодействат в организма.
Полученият при разграждането на етанола ацетат причинява неприятното главоболие. Нивото на ацетата е най-високо четири часа след консумацията на спиртните напитки и именно тогава е най-препоръчително да си направите новия коктейл с кафе и аспирин.

Защо на сутринта боли глава?

Една от основните причини за главоболието по начало е обезводняването. Мозъкът съдържа около 90 % вода и когато тя не му достига, той започва да изпраща сигнали, че има нужда от нея – от това и се ражда неприятното главоболие в повечето случаи. Тъй като алкохолът е силен диуретик, той води до обезводняване. Често това се случва с честото посещаване на тоалетната. Затова е много важно да се приемат много течности (вода, супи, чайове, бульони, натурални сокове) на сутринта, след тежката нощ.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *