ТРИ мита за АКНЕТО! ВИЖТЕ ГИ!

Вижте три от най-разпространените митове за акнето

митове акне

Акнето се причинява от натрупването на мазнини, а не на мръсотия

Акнето е една от най-разпространените кожни болести в световен мащаб и е неприятен проблем както за тийнейджърите, така и за редица възрастни. Около 80 процента от всички хора на възраст между 11 и 30 години имат една или друга проява на акне. Да намерите правилния начин за почистване и грижа за кожата може да се окаже една доста тежка задача, тъй като навсякъде, сред приятели, лекари, лечители, фармацевти, са разпространени много митове за акнето. Преди да започнете да правите големи (и може би излишни) промени в живота си, ние ви предлагаме да прочетете някои от най-честите митове за акнето.

Митът: Консумацията на шоколад, хляб и чипсове причиняват акне
Истината: Мазните и сладки храни не причиняват акне, така че не е нужно да се ограничавате от тези вкусни изкушения. Малко чипс за любимия филм или шоколад за редуциране на стреса няма да ви причинят акне. И все пак има случаи, в които храната може да предизвика акне, така че ако забележите, че имате проблеми след консумация на определена храна, най-добре е да я избягвате.

Митът: Причина за акнето е лошата хигиена
Истината: Наличието на акне не е индикатор за мръсно лице. Прекаленото измиване и ексфолиране може дори да влоши ситуацията. Акнето се причинява от натрупването на мазнини, а не на мръсотия, така че, почиствайки лицето си прекалено много няма да повлияе на състоянието ви.

Митът: Гримът предизвиква акне
Истината: Това е абсолютно невярно. Въпреки това е препоръчително да се използва грим, който е обозначен като „oil free” (без мазнини).

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *