Какво да изберем – самобръсначка или депилиращ крем?

Няколко неща, които трябва да знаем за епилирането с депилиращ крем или самобръсначка

самобръсначка

За жените епилацията е от голямо значение

За мъжете епилацията не е от голямо значение. Те могат да си позволят да ходят необръснати и просто ще имат по-мачовско излъчване. За дамите обаче борбата с окосмяването никога не престава. За по-лесно, бързо, евтино и ефикасно (макар и в краткосрочен план) епилиране най-често дамите прибягват към депилиращите кремове и самобръсначката.
При прилагането на каквото и да било средство за обезкосмяване обаче трябва да се внимава, за да не се стигне до инфекция, зачервяване на кожата, поява на подкожни косми и т.н. Затова е и важно да знаем няколко неща за тези два метода.

Самобръсначката

Един хитър трик за дамите е да използват мъжки самобръсначки с 5 ножчета. Тяхната дръжка е по-тежка, което способства за по-успешното премахване на космите. За да се избегнат инфекции, ножчетата трябва да се подменят поне на всеки десет дни.
Бръсненето трябва да става под душа и то към края на къпането, тъй като тогава кожата е подпухнала, което води до по-добри резултати.
Нанасянето лосион непосредствено след бръсненето помага за предотвратяването на изсушаването на кожата и образуването на обриви.

Депилиращи кремове

Вторият по популярност метод откъм резултати и цена, а и липса на болка, е използването на депилиращи кремове. При него вероятността от появата на подкожни косми е по-малка. Освен това косъмът бива отстранен по-дълбоко, поради което израстването му отново става по-бавно.
Много е важно да се намаже кожата с лосион веднага след епилацията, тъй като депилиращите кремове съдържат различни химически вещества, които изсушават кожата.

Четете още, как да подготвим кожата за бръснене, ТУК

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *