Как да измиваме лицето си ПРАВИЛНО!

Вижте няколко правила, за да може лицето ви да е красиво и чисто

измиване на лице

Измиването на лицето е едно от най-простите неща на пръв поглед, но всъщност то играе много важна роля в грижата за кожата

Измиването на лицето е едно от най-простите неща на пръв поглед, но всъщност то играе много важна роля в грижата за кожата. Хората, които имат чувствителна кожа или страдат от акне, или други кожни проблеми, трябва да са изключително внимателни в това как измиват лицето си, тъй като, без да знаят, те могат да го изсушат или наранят.
При всяко измиване е хубаво да се използва почистващ гел, защото прахът, който се е насъбрал в порите няма как да се измие само с вода. Гелът обаче не трябва да е абразивен, за да не се нарани лицето. Естествено, друга много важна подробност е, козметичният продукт, който използвате, да не съдържа алкохол. При по-нежна кожа трябва да се внимава как се търка лицето. Ако в желанието си да почистите лицето си сте по-груби, то вие рискувате да го зачервите и раздразните, а в някои случаи – даже и да го възпалите. Не е нужно да търкате силно – затова използвате продукт за почистване. Той ще си свърши работата, вие само го намажете с леки масажиращи движения по лицето. Изплакването става с хладка вода, а подсушаването с попиване с мека хавлиена кърпа.
Измиването на лицето се извършва не повече от два път дневно, сутрин и вечер, тъй като това може да намали естествената защита на кожата.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *