6 трика за здрави и бели зъби

6 трика за здрави и бели зъби
Оценете статията

Искате ли да имате отново здрави и блестящи зъби и да не се налага да посещавате скъпи процедури, за да се отървете от досадния налеп по тях?

Вижте как да се погрижите за зъбите си най-ефикасно

Вижте как да се погрижите за зъбите си най-ефикасно 

– Поне един път в седмицата измивайте зъбите си със разтвор от морска сол, разтворен в добре преварена вода.
– Хвощът е чудесно противокариесно средство. Изсушената билка заздравява венците и спира кръвотечението от тях. Ако имате подобен проблем два пъти дневно търкайте зъбите си с брашно от сух хвощ.
– За спасяване от вредните микроби можете да използвате чубрица. Нанесете малко стрита чубрица на зъбите си и после, с помощта на четка за зъби, изтъркайте старателно мръсотиите, след което изплакнете с хладка вода, без да използвате паста за зъби.
– За да са по-бели зъбите ви, можете ежемесечно да ги натърквате с бананова или лимонена кора.
– За да отстраните зъбния налеп използвайте активен въглен. Стрийте на прах две – три таблетки активен въглен, след което го натриите в зъбите. Изтъркайте го с помоща на четка за зъби в продължение на три – четири минути.
– Винаги използвайте четката за зъби за не повече от два месеца. Купувайте си четки от изкуствен косъм с малки и подвижни глави. Някои специалисти твърдят, че четката за зъби трябва да се сменя след всяко разболяване, дори и ако става въпрос за настинка или грип.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *