Важно! 4 рецепти за лечение на гъбички

Важно! 4 рецепти за лечение на гъбички
Оценете статията

Вижте как с домашни средства ще успеете да се отървете от гъбичките

гъбички

Гъбичните кожни заболявания са едни от най-често срещаните 

– за лечение на гъбична инфекция на езика се препоръчва да се стрият 10 цветчета от невен. Към тях се добавя 1 ч.л. сода бикарбонат и 2 с.л. свинска мас. Сместа се намазва в цялата уста и се оставя да престои в рамките на десетина минути. След това устата се измива с топла вода. Трябва да извършвате процедурата поне веднъж дневно в рамките на десет дни.
– При наличието на гъбички на ръката се препоръчва използването на една доста не традиционна смес. Става въпрос за бани в разтвор от цимент и вар. Краката се потапят в него и така се стои в рамките на около 30 минути. Хубаво е процедурата да се прави поне два пъти на ден, но и само веднъж вечер ще свърши работа. Гъбичките ще са се махнали в рамките на седмица.
– За справяте с гъбичните инфекции се препоръчва и използването на крем от прополис. След приготвянето му 4 грама от него се разтварят в 100 мл 70-градусов спирт. С така получения спирт се мажат засегнатите места по няколко пъти на ден;
– При гъбички на пръстите на краката се приготвя и мехлем от 100 мл екстракт от 2-процентов спирт и 30 грама пчелен клей, който трябва да е предварително смлян. Всичко това се изсипва в стъклено шише и се оставя да престои поне 5 дни. След няколко дни ще забележите, че по повърхността се е епоявила течност с жълто-кафяв цвят, която внимателно се прехвърля в друг съд. Именно тя се използва за лечение на гъбичките. С нея се мажат пръстите на краката.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *