Само за дами: как да подготвим кожата за бръснене

Обезкосмяването с бръснене е определено най-евтиният и лесен начин за всички части на тялото

бръснене

Много хора не знаят как да подготвят кожата си за бръснене, за да няма после неприятни последици

Бръсненето е един от най-предпочитаните начини за обезкосмяване, твърдят специалистите. Дали защото е леснодостъпен и евтин, или просто е по-мързелив и безболезнен начин за епилиране, това не е важно. Важно е обаче, че много хора не знаят как да подготвят кожата си за бръснене, за да няма после неприятни последици.
Първата и най-важна стъпка е внимателно да почистите кожата преди да започнете с бръсненето. Бръсненето трябва да се извършва в посока на растежа на косъма, а не срещу него, както е широкоизвестният начин. Това ще предпази кожата от дразнене. Освен това, ако бръснете космите си по посока срещу растежа им, то вие рискувате не само да подразните кожата, но и да предизвикате растежа на подкожни косми.
Друг важен елемент е ексфолирането. То може да се прави веднъж или два пъти седмично, за премахване на мъртвата кожа и отпушване на порите, което също е от значение за предотвратяването на враснали косми.
Хубаво е бръсненето да става под душа, тъй като това води до по-доброто хидратиране на кожата. Топлата вода омекотява косъма и отваря порите, за да се освободи естествената мазнина на кожата, което подпомага предпазването им.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *