Черните точки по лицето изчезват с тези 3 рецепти

Вижте тези три изпитани рецепти, които ще ви помогнат да се отървете от черните точки

Черните точки са често срещан козметичен проблем при всички видове кожа. Те се появяват най-често по челото, носа и брадичката. Основна причина за появяването им са разширените отвори на мастните жлези.

Най-добрият начин, за да се предпазите от черните точки е като грижливо и ежедневно почиствате лицето си.

Как обаче да се справите, когато проблемът е на лице?

– пробвайте с така наречената „солена процедура“. Тя включва изтриването на кожата с памучен тампон, който е намокрен и посипан със сол. Ако кожата ви е суха, преди да си изтъркате лицето със солта, намажете лицето си с мазен крем, защото иначе рискувате лицето ви да почне да се лющи от солта, която допълнително ще го изсуши.

– един от най-добрите и ефикасни начини за отстраняването на черни точки е парната баня. Можете да си направите парни процедури вкъщи. Достатъчно е да имате дълбок съд, в който да изсипете гореща вода. Главата се закрива с кърпа и се навеждате над парите. Стои се поне десет минути, след което лицето се изтрива със спиртен разтвор (лавандулов или салицилов спирт)

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

– освен всички тези процедури, препоръчително е да посещавате козметик поне веднъж на месец – два, който ще се погрижи най-добре да премахне черните точки в дълбочина.

Уникум: Намажете се, после залепете салфетки и останете така 40 минути! (няма да си познаете лицето след това, а е съвсем безплатно)

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *