ПОДОБРЕТЕ здравето си с овесени ядки!

ПОДОБРЕТЕ здравето си с овесени ядки!
Оценете статията

Овесените ядки са изключително полезна храна

Овесените ядки могат да бъдат намерени навсякъде. Те са страшно полезни, вкусни и евтини. Ако не сте опитали досега, не се колебайте, а ги включете в менюто си. Накиснати в мляко или вода и подсладени с мед, овесените ядки представляват най-добрата закуска.

Консумацията на една купа овесени ядки на ден води до намаляване на риска от сърдечни и съдови заболявания. Те редуцират лошия холестерол в кръвта, тъй като в тях има много фибри и съдържат бета глукан. Глутен фибрите също така подсилват имунитета и спомагат в борбата срещу възпаленията. Тези фибри помагат много на имунните клетки в организма.

Овесените ядки са много полезни

Овесените ядки са много полезни

Освен, че намалява нивата на лошия холестерол, овесените ядки покачват добрия. В ядките има много антиоксиданти и авенантрамиди, които пречат на свободните радикали да атакуват добрия холестерол. Според последните научни изследвания редовната употреба на овесени ядки също така намалява опасността от рак на гърдата с около 40 процента.

Фибрите в овесените ядки регулират и нивото на кръвната захар. Фибрите в ядките подпомагат на стабилизацията нивото на веществата, за да се ограничат „кризите“ в късната сутрин и късния следобед, т.е времето когато кръвната захар рязко пада и настъпва глад. Овесената каша лесно бива усвоявана от деца и възрастни, които имат алергия към глутена. Овесените ядки съдържат съвсем малко глутен и затова могат да бъдат консумирани дори от хора с непоносимост към тази съставка.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *