Не можете без сладко! Ето как да се справите с проблема!

Има хора, които не могат без сладки залъгалки

Ако сте от онези хора, които непрекъснато дъвчат вафлички, бонбони, шоколад и сладкиши, предлагаме ви няколко съвета как да се отървете от вредното желание да хапвате натъпканите със захар продукти. Сладкото вреди на здравето ви, освен, че разваляте фигурата си, може да развиете диабет или други опасни болести.

Започнете да си водете дневник, в който записвате кога огладнявате за сладко и колко е силен импулсът да се натъпчете със сладкиши. След като установите кога имате нужда от сладко, то преди кризата да настъпи, уверете сте, че сте похапнали нещо полезно. Винаги когато сте гладни за сладко, пийнете чаша вода на малки глътки.

Може да победите желанието за сладко

Може да победите желанието за сладко

Водата ще потисне глада и ще отвлече вниманието ви от сладките изкушения. Задължително закусвайте. Хората, които не закусват, огладняват като вълци преди обяд и желанието да се хапне сладко е в пъти по-голямо. Припомняйте си, че сладкото не е полезно и ви вреди, затова по-добре да хапнете плод или салата, отколкото шоколад или вафла.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Атаките на глад за сладко често траят около 10-15 минути. През това време се разсейвате с нещо, дъвчете дъвка, разговаряйте с колеги или който е до вас, докато импулсът за сладко изчезне. Ако все пак желанието за шоколад или друго е прекалено силно, хапнете нещо кисело или студено. Така ще претъпите вкусовите си рецептори и желанието ще изчезне.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *