Какво трябва да знаем за мазната кожа!

Мазната кожа създава много проблеми

Много жени, пък и мъже имат мазна кожа на лицето. Това е тип кожа, който създава много проблеми и не се поддържа лесно. Най-често кожата по лицето лъщи и не е приятна на допир, често се появяват и раздразнения, черни точки и разширени пори.

Мазната кожа се среща най-често при бременните жени, подрастващите, тъй като организмът търпи хормонални проблеми и при жени, които имат повишени нива на тестостерон. Мит е, че кожата е мазна, защото е здрава и добре подхранена. Единственият плюс на мазната кожа е, че при правилни грижи, старее по-бавно от другите типове кожа.

Мазната кожа изисква всекидневни грижи

Мазната кожа изисква всекидневни грижи

Ако имате мазна кожа на лицето е важно да го миете поне два пъти на ден с хладка вода и подходящи козметични продукти. Неприятните черни точки се появяват когато мазния секрет  от кожните пори се смеси с прах и мъртви епидермални клетки. Добрата новина е, че на пазара могат да се намерят изключително ефикасни продукти срещу черните точки и раздразненията по кожата.

Домашната маска с краставица дава много положителни резултати при грижата за мазната кожа. Маската трябва да се направи поне 2-3 пъти в седмица, за да има видим ефект. Трябват ви 2 средно големи краставици. Пасирате ги на пюре, а после оставяте кашата в хладилника за 5-7 минути. Преди да сложете маската, почистете лицето добре. Нанесете сместа и стойте с нея за 15 минути, после изплакнете лицето с хладка вода.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *