Понижете нивата на холестерола с тези храни!

Здравословното хранене е важно при борбата с лошия холестерол

Много хора имат повишени нива на холестерол. Това води до сериозен риск за здравето. Често лекарите изписват хранителни добавки и лекарства, които да понижат нивото на холестерол. Но и ние самите можем да спомогнем за това, като включим в менюто си храни, които имат свойствата да се борят с лошия холестерол.

Яжте риба. Забравете за свинското и другите тлъсти  меса. Заместете ги с океански риби като сьомгата. Рибата е изключително богата на омега 3 и 6 мастни киселини, които блокират синтеза на холестерол в тялото. Само 1/4 от холестерола в организма е внесена с храната. Останалото се синтезира в черния дроб. Точно поради тази причина трябва да се консумира риба.

Хранете се здравословно

Хранете се здравословно

Спанакът е изключително богат на важния антиоксидант лутеин. Той прекратява окисляването на холестерола и предпазва от развитие на атеросклероза. Консумирайки спанак, се предпазвате от сърдечни заболявания. Лукът също понижава нивата на холестерола, благодарение на флавоноидите и други полифеноли, които се съдържат в него.

“Фигурин

Пресният пипер пък съдържа фибри, които трябва да присъстват във всеки здравословен режим на хранене. Освен това капсаицинът, който придава лютият вкус, има ефект върху понижаването на холестерола.

Кърито също може да ви помогне в борбата с холестерола. То е богато на антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали и предпазват от увреждане на артериалните стени.

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *