Как приготвим домашен ексфолиант за лице!

Много жени нямат време или възможност да посещават често козметични салони

За да имате гладка и нежна кожа на лицето, трябва да ексфолирате кожата в зависимост от типа й. Ако имате мазна кожа на, то ексфолирането трябва да става 2-3 пъти в седмицата. Ако е суха- 3 или 4 пъти, а ако кожата ви е нормална, то тя се нуждае от ексфолиране само веднъж на седем дни.

Ексфолирането на кожата на лицето е много важно. Така се премахват мъртвите клетки и излишния себум, а също се почистват порите. Ето как да си приготвите екфолиант в домашни условия, без да давете излишни пари за козметични продукти.

Погрижете се за кожата на лицето си

Погрижете се за кожата на лицето си

Необходими са ви 1 ч.л. сода за хляб, 1 ч.л. мед и непълна ч.л. зехтин. Медът и зехтинът са изключително полезни за кожата. Ако се опасявате, че от зехтинът ще омазни кожата ви, то бъдете спокойни, зехтинът ще хидратира кожата на лицето ви. Содата е нежен абразив, който почиства мъртвите клетки.

Смесете съставките и разбъркайте много добре. Нанесете с масажни движения на почистено лице и оставете да подейства за около десетина минути. Тази смес може да се използва и за ексфолиране на устните. Тази смес ще отстрани мъртвите клетки от устните ви и ще ги направи меки и нежни. След това нанесете балсам за устни.

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *