6 съвета за поддържане на хубава фигура!

Диетолози съветват дамите как да поддържат фигурата си

Лятото вече е тук и много жени са на диета или мислят да се подложат на такава, за да изглеждат добре на плажа. След спазване на режим повечето дами обаче не успяват да запазят постигнатите резултати. Диетолози дават съвети как да поддържаме фигурата си хубава и стройна. Естествено препоръките от специалистите трябва да се спазват целогодишно, а не само през лятото.

Съвет 1: Според диетолозите трябва да  избягваме диетичните продукти, защото те могат да станат причина за натрупването на излишни килограми. По-добре се откажете от напитките без захар, но пълни с изкуствени подсладители, избягвайте и обезмаслените млечни продукти.

Съвети за всички сезони

Съвети за всички сезони

Съвет 2: Специалистите съветват да забравим за сладкишите и шоколада. Заменете сладкото с плодове. Плодовете са много полезни не само за фигурата ви, но и за здравето. Съвет 3: Направете опит да се хранете с минимално обработени храни. Суровите ядки и зеленчуци са в пъти по-полезни от обработените термично.

Съвет 4: Заменете десерта. Вместо торти, пасти или сладолед, яжте кисело мляко, може и плодово. Млякото е отличен източник на калций, нискокалорично е и е богато на протеини и полезни пробиотици.

Съвет 5: Забравете за газираните напитки. Те са калорични и много вредни за организма ви. През лятото вместо газирано, пийте неподсладен чай с лед, а зимата-топъл чай с мед. Съвет 6: Старайте се да консумирате нискокалорични плодове, дори и за шейкове. Най-подходящият летен плод за шейкове е ананасът.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *