Да се погрижим се за СЪРЦЕТО с тези храни!

Някои храни са супер полезни за сърцето

Сърдечните заболявания са бичът на съвремието. Нездравословното хранене е една от основните причини за проблемите със сърцето. Добрата новина е, че съществуват така наречените супер храни, които подобряват състоянието на сърцето и предпазват важния мускул от заболявания с фатален край. Ето и кои са супер храните, които трябва да включите в менюто си, за да имате здраво сърце.

На първо място в списъка е сьомгата. В тази вкусна риба предпазва организма от заболявания на сърцето и на сърдечно-съдовата система, тъй като съдържа омега 3 мастни киселини, които са известни с това, че пречистват кръвоносните съдове от атеросклеротичните плаки. Омега 3 също така намалява нивото на лошия холестерол.

Бадемите са супер полезни

Бадемите са супер полезни

Бадемите са богати на аргинин, който отпуска съдовете и подпомага нормалното кръвообращение и доставянето на кислород в сърдечния мускул. Аргининът също така помага и за напълването на сърдечно-съдовата система с достатъчно кръв. За най-пълен ефект, специалистите препоръчват бадемите да се консумират 15 минути преди хранене.

Липсата на калий в организма има тежки последствия за здравето на сърцето. Зелето и бананите са сред супер храните, които се грижат за сърдечния мускул, тъй като са много богати на калий. Калият повлиява добре и на сърдечния ритъм. Но не прекалявайте с бананите, защото са много калорични.

Черният боб също предпазва сърцето. Той не позволява на вредния холестерол да се натрупва в съдовете и да ги запушва. Маслините и зехтинът също трябва да присъстват на трапезата. Те са богати на витамин Е и на мононенаситени мастни киселини. Съдържат и фенолни съединения, които предпазват от тромбообразуване.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *