ДОКАЗАХА, че суеверните хора живеят по-дълго!

Според британски учени суеверните хора са по-здрави и живеят по-дълго

Екип британски учени проведе сериозни изследвания и достигна до извода, че суеверните хора са по-здрави и живеят по-дълго. Работата на учените отнела  години. Всичко започнало през 2004 година, а хиляди британци взели участие в допитванията и изследванията.

Така група британски учени от Лондонския университет, начело с д-р Стела Макгуайър, стигнали до извода, че хората които вярват в суеверия, следват интуицията си, а също така взимат под внимание сънищата си, са по-здрави и живеят по-дълго. Д-р Макгуайър обясни пред Би Би Си защо това е така.

Суеверните хора са по-здрави

Суеверните хора са по-здрави

“Това има своята логика. Суеверията заставят хората да бъдат по-предпазливи и по-внимателно да обмислят своите действия. Освен това те се отнасят по-спокойно и към вероятността за възможен неуспех. По този начин те се предпазват от стрес и от чувство за вина поради незадоволителния резултат”, обяснява д-р Стела Макгуайър.

Според статистиката направена от учените 93% от хората на възраст над 80 се следвали определени предсказания, сънища и други суеверия, които са приемали на 100% за правилни без да се замислят. Хората, които следват шестото си чувство са попадали далеч по-рядко в критични ситуации, справят се с предизвикателствата на ежедневието по-добре и поради тези причини са значително по-здрави.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *