Как да удължим живота си с над 10 години!

Британски учени съветват как да имаме по-продължителен живот

Нездравословното хранене, липсата на физическа активност, тютюнопушенето, алкохолът в големи количества, стресът, всичко това води до преждевременно състаряване на организма, сериозни заболявания и смърт. Според британски учени от престижния университет в Кембридж, човек може да направи много, за да подобри качеството си на живот и да живее с над десет години повече.

Просто трябва да се откажем от вредните навици. Да, всички знаем това. Отказването е трудно, промяната е не е лесна, но ако искате да живеете повече и по-добре, то ето ви стимул. Няколко хиляди човека са участвали в проучването на специалистите от Кембридж. Хора между 45 и 79 години са отговаряли на специализирани въпроси. Ето до какви изводи са стигнали учените.

Здрави и щастливи-възможно е

Здрави и щастливи-възможно е

Според тях, всекидневната консумация на 5-6 плода удължават живота средно с 3 години. Ако сте пушач и спрете цигарите, то животът ви ще се увеличи с 4-5 години. Физически активните хора живеят с по 3 години повече. Определено тези цифри могат да послужат за стимул.

“Фигурин

Естествено никой не твърди, че отказването на цигарите е лесно, но определено си заслужава. Пестят се пари, които принципно се дават за отрова, здравословното ви състояние се подобрява значително. За да сме щастливи, трябва да сме здрави. Ако се хранете по-здравословно и сте активни, то ще намалите риска от сериозни заболявания значително. Според британците ви е необходим по един час на ден физическа активност, ако работата ви е на бюро. Ако сте малко по-активни на работното място, то 30 минути упражнения на ден са напълно достатъчни.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *