Гроздовата диета СМЪКВА лесно излишните килограми!

Древните гърци и арабите използвали гроздовата диета като лечение на много болести

Вече има грозде по пазарите и ако искате да свалите излишните килограми, то с грозде това става лесно. Според специалистите от гроздовата диета има много ползи: тя разтоварва храносмилателната система, пречиства организма, премахва токсините, намалява стреса и понижава нивата на холестерола.

Лечението с грозде се нарича ампелотерапия и е било използвано от древните гърци, римляните и арабите. През 1927 година гроздовата диета добива нова вълна на популярност благодарение на медицинската сестра от Южна Африка Йохана Бранд. Хората, които се подлагат на гроздовата диета казват, че се чувстват по-здрави, по-спокойни, тонизирани и освежени.

С грозде се отслабва

С грозде се отслабва

Гроздовата обаче обостря хроничните заболявания и диабета. Затова преди да започнете режима, е добре да се консултирате с лекар. Във Франция дори се проведе експеримент, в който взеха участие над 500 човека. Само 10 % от тях казват, че гроздовата диета им се е видяла строга, а другите 90 % казват, че диетата дава усещане за лекота в тялото, за спокойствие, енергия, повишаване на умствената дейност. Лекарите също така добавят, че гроздовата диета помага при запек и безсъние.

Ето в какво се състои и самата гроздова диета. Необходимо е един ден в седмицата да се хранете само с грозде и нищо друго. Грозде на закуска, обяд и вечеря и да приемате достатъчно вода.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *