ВИЖТЕ най-голямата лъжа за зехтина!

Вижте една от най-големите заблуди на века за това колко е полезен зехтинът!

зехтин

Вижте коя е голямата заблуда за зехтина

Навсякъде се опитват да ни пробутат по-скъпия и по-качествен, и по-здравословен зехтин. Истината обаче е съвсем различна. Нито един вид мазнина не здравословен, нито рапичното, нито слънчогледовото олио, нито дори и зехтинът. Течните мазнини, без значение от какъв произход са – животински или растителен, са едни от най-калоричните храни. Така, че дори и да консумирате много зехтин, то той ще повлияе отрицателно на сърдечносъдовата система, както и на теглото ви. В никакъв случай не можете да считате зехтина за диетична храна. Вярно е, че зехтинът е предпочитаното „зло“, че е по-здравословен от олиото, но това не означава, че е напълно здравословен. Организмът ни не се нуждае от големи количества от тези мазнини. Всъщност диетолозите твърдят, че една супена лъжица зехтин на ден е повече от предостатъчна за организма. Единствените мазнини, които са силно нужни на организма ни и той не може да ги синтезира сам, са омега-6 и омега-3. Зехтинът обаче не съдържа достатъчно количество омега-3. Той съдържа малко, но не и достатъчно. За да си добавите необходимото количество омега чрез зехтин трябва да изядете над една пълна чаена чаша на ден (около 200 мл), което, естествено, е невъзможно, а и изключително нездравословно

бyтoни зa coциaлни мpeжи

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “ВИЖТЕ най-голямата лъжа за зехтина!

  1. Алоу, докторите :)))
    Не изхождайте от това, което се продава за зехтин в България.
    Аз когато съм в Испания и консумирам от тамошния зехтин, слабея.
    Прибера ли се в България, почвам да качвам килограми. Тук просто много от храните са менте и задръстват организма. Същото се отнася и за това, което ни продават за зехтин.
    Иии, наемете си един редактор (мен например ;)). Не съществува формулировка „повече от предостатъчна“, която да се смята за правилна от гледна точка на стилистиката. Или е „повече от достатъчна“, или „предостатъчна“. Не съм задълбавала да нищя текста граматически, но това ми се наби в погледа още докато „прелитах“ през материала.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *