Ето коя мазнина ПРЕДПАЗВА от рак на гърдата!

Испански учени твърдят, че зехтинът предпазва от рак на гърдата

Група специалисти от университета на Гранада в Испания проведоха редица изследвания и имението на специалистите е, че зехтинът предпазва от рак на гърдата. Някои специфични химични съединения в зехтина спират растежа на раковите клетки, разкриха учените.

В зехтина има две химични съединения, които ефикасно възпрепятстват развитието на коварната болест. Испанските специалисти дори твърдят, че зехтинът може да се използва за създаването на нови, по-ефективни лекарства срещу борбата с рака. Веществата лигнин и сецоиридоид, които се съдържат в зехтина,  успешно блокират белтъчината Her2, която е основният виновник за растежа и размножаването на клетки, които убиват телата ни.

Зехтинът бори рака

Зехтинът бори рака

“Основните сложни феноли в чистия зехтин потискат свръхпроизводството в раковите клетки на гена Her2, отговарящ за производството на едноименната белтъчина”, обясняват резултатите от изследванията Хавиер Менендес от Каталунския онкологичен институт и Антонио Сегура-Каретеро член на екипа от учени от университета на Гренада.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Испанските специалисти допълват още, че тези лечебни свойства притежава само зехтинът, които е минал един единствен етап на обработка. Мазнината, минала само първото изстискване (т.нар. virgin oil), е тази, която помага в борбата срещу рака на гърдата. Надяваме се резултатите да допринесат при лечението на коварната болест, допълват още учените.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *