Какви са ползите от бирената мая!

Как ни помага и в какви случаи да се ползва

Бирената мая е широко употребявана хранителна добавка заради високото си съдържание на протеини, витамини В и минерали (основно хром и селен). Тя се получава от гъбичката Saccharomyces cerevisiae и е ключова съставка в производството на бира.

Бирената мая се препоръчва за намаляване на кръвната захар и холестерола. Хромът, съдържащ се в бирената мая, играе важна роля за усвояването на въглехидратите и липидите. Според специалистите бирената мая съществено и еднакво добре намалява нивото на кръвната захар (глюкозата), общия холестерол и липопротеините с ниска плътност.

Бирената мая е изключително полезна

Бирената мая е изключително полезна

Бирената мая също така се използва като средство в народната медицина против всякакъв вид инфекции. Полизахаридите в бирената мая стимулират имунната система като подпомагат функцията на микрофагите, борещи се с болестотворните микроорганизми. Полизахаридите са от полза и за цялостното ни здраве, защото помагат при регенерирането на клетките.

“Демир

Освен това бирената мая е много добър помощтник при отслабване. Богатото си съдържание на протеини в нея осигуряват повече енергия на тялото, а хромът намалява съдържанието на мазнини в клетките. Благодарение на протеините и витамините в бирената мая, чувстваме по-енергични и по-бавно да се уморяваме. В-витамините действат още върху състояния като депресия, раздразнителност и тревожност. Освен това бирената мая повлиява положително на състоянието на кожата.

Ето какво се съдържа в 30 грама бирена мая: 80 калории, 12 г протеини, 11 г въглехидрати, 1,1 г диетични фибри, 0,3 г мазнини, 540 мг калий, 500 мг фосфор, 60 мг калций, 35 мг натрий, 11 мг ниацин (витамин В3), 5 мг желязо, 4,5 мг тиамин (витамин В1), 1,2 мг рибофлавин (витамин В2) и 115 мкг хром.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *