Какво се лекува със солена вода!

Солената вода често се прилага при различни заболявания

Според специалистите солената вода облекчава заболявания като кашлица, хрема и леки форми на синузит. Много често лекарите предписват промивки със солена вода. Няма данни солената вода да е навредила или да задълбочи някое заболяване.

Лекарите най-често предписват солената вода за промивки на носната кухина, които премахват задържалите се там секрети и облекчават дишането през носа. Разтворът може да се направи у дома или пък може да закупите физиологичен разтвор от аптечната мрежа. Наскоро специалисти направиха проучване за лечебните свойства на солената вода. В изследванията взеха участие над 400 души, които редовно се оплаквали от хрема и болно гърло.

Солената вода се използва за промивки

Солената вода се използва за промивки

В продължение на определен период от време те се лекували със солена вода. В края на предвидения за експеримента период станало ясно, че чрез гаргара със солена вода, прилагана три пъти на ден, 40% от участниците са предотвратили евентуалната поява на респираторни инфекции.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

При синузит солената вода също помага и е ефикасна за профилактика на носната кухина и лигавицата. В същото време облекчава и хроничното главоболие, което е една от основните предпоставки за появата на синузит. Белите дробове също е повлияват добре от солената вода.

Благодарение на солената вода отделянето на храчки и жлъчни секрети, натрупали се в организма при употребата на тютюневи продукти или след претърпяно заболяване, ства много по-лесно.

Все пак, на солената вода като лек трябва да се разчита единствено при леки форми на синузит и други здравословни неразположения, а при усложняване на състоянието задължително да се потърси лекарски съвет.

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *