Джинджифил и черен пипер спират тежки форми на рак

Джинджифил и черен пипер спират тежки форми на рак
4.75 (95%) 4 votes

Джинджифил може да спре развитието на тежки форми на рак

Джинджифил унищожава злокачествени клетки при рак. В едно проучване, проведено от Университета на Мичиган, използвали  злокачествени клетки, които били третирани с прах на джинджифил. Под неговото влияние започва два различни типа процеси за активиране на самоунищожението на раковите клетки – апоптоза и автофагия. Същото установяват и в  университета в Питсбърг.

Джинджифил унищожава злокачествени клетки при рак на яйчниците и капсаицинът от люти чушки, може да доведе до намаляване на рак на панкреаса.

Още през март 2006 г. група учени от Лос Анджелис установили, че капсаицин е в състояние да провокира процеси на самоунищожение в злокачествените клетки при рак.

Джинджифил и черен пипер могат да спрат развитието на тежки форми на рак

Джинджифил унищожава злокачествени клетки при рак на яйчниците и капсаицинът от люти чушки, може да доведе до намаляване на рак на панкреаса.

В експеримент, проведен от американски учени от Медицински център, капсаицин  провокира началото на процес на самоунищожение в 80% от злокачествените клетки и намалява размера на туморите.

При експеримента се  използват генетично модифицирани лабораторни мишки с изкуствено предизвикан рак на простатата. Животните са инжектирани с екстракт от капсаицин три пъти седмично.

Според учените, капсаицин има способността да  увеличи концентрацията на някои протеини, участващи в апоптоза. Едновременно с това намалява концентрацията на простатен специфичен антиген – протеин, произведен от злокачествени клетки при рак на простатата.

Според авторите а капсаицин може да се използва за създаване на нови лекарства за лечение на рак.

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Джинджифил и черен пипер спират тежки форми на рак

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *