Лечение на предсърдно мъждене /аритмия/

Лечение на предсърдно мъждене /аритмия/
5 (100%) 3 votes

При наличие на предсърдно мъждене /аритмия/ за лечение се ползват:  промени в начина на живот, лекарства, лечение без лекарства и хирургическа намеса.

Изборът на метод зависи от характера и симптомите на предсърдно мъждене /аритмия/ Целите на лечението са:

 • възстановяване на нормалния (синусов) ритъм на сърцето;
 • мониторинг на сърдечната честота;
 • предотвратяване на тромботични инциденти;
 • намаляване на риска от инсулт.

За да възстановите нормалня пулс пулс се изписват лекарства. Особено важни при предсърдно мъждене /аритмия/ са  антикоагуланти – лекарства, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

Медикаментите, които могат да бъдат прилагани за тази цел, принадлежат към различни групи антиаритмични средства.  В началото на лечението може да изисква хоспитализация, за да могат лекарите  да следят сърдечната честота с помощта на специални апарати. Ефективност на анти-аритмични лекарства възлиза на 30-60%, но намалява с течение на времето.

Най-често се ползват различни бета блокери и антикоагуланти за решаване на този проблем. В допълнение към лекарствата на пациента винаги се прави препоръка за корекция на определени навици, които застрашават сърцето и съдовата болест:

 • да се избегнат определени физически дейности, ако те причиняват аритмия
 • важно е да се откажат от тютюнопушенето
 • ограничаване на консумацията на алкохол
 • да спре употребата на кофеин-съдържащи напитки и лекарства.

Някои продукти против  кашлица съдържат съставки, които могат да причинят предсърдно мъждене. Когато човек има предсърдно мъждене /аритмия/ той трябва да бъде особено внимателен и да избягва стресови ситуации, които също оказват негативно влияние.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Лечение на предсърдно мъждене /аритмия/

 1. Здравейте на всички, които имате предсърдно мъждене, клапен проблем, аневризъм или сте пред транслантация. Пиша за да има повече информирани хора , че в България наш български професор , вече повече от 10 години успешно възстановява проблеми със сърдечно- съдовата система. Аз лично страдах от много сериозно сърдечно заболяване , за което искаха спешна операция Започнах лечение с продукта на професора и до днес съм жива и най- вече не съм инвалид на легло! Има лечение и то не е в бетаблокерите, фурантрила, коронарографийте- то е в революционния метод на лечение на професора!
  Всеки, които не иска да бъде инвалид за цял живот, за всеки който иска да бъде здрав и е отговорен и постоянен към здравето си , да ми пише на vsv2303@abv.bg

  • Аз съм с предсърдно мъждене и трептене от година и половина ,моля да ми кажете името на професора и къде мога да го намеря за преглед .Пишете ми на eli4ka_milkova@abv.bg или JSM 0877 249 255.

  • и аз имам проблеми с сърцето може ли адреса или телефона на професора

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *